



MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - PEŁNEGO PRZEMIAŁU





Opis
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU - charakteryzuje się jasno szaro-brązowym kolorem z widocznymi ciemniejszymi drobinkami pozostałymi po zmieleniu zboża. Powstaje ona w naszym młynie żarnowym. Otrzymana mąka nie jest przesiewana. Wykorzystywana jest się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego. Dodawana jest także do pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, a także do przygotowania zakwasu na żur.
Składniki: mąka żytnia 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g : 14kJ35/348 kcal
Tłuszcz 2 g
W tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 74 g
Białko 8 g
Sód 2 mg
Krzysztof Drużycki
Nie jadłem jeszcze tak pysznej mąki