

4,50 zł

18,00 zł

20,00 zł

MĄKA PSZENNA T-450





Opis
MĄKA PSZENNA T-450 -in. mąka tortowa, idealna do pieczenia ciast lekkich tj. biszkopty, ciasta ucierane, piaskowe oraz do panierek. Wysokogatunkowa, jest bardzo jasna, o najmniejszej zawartości popiołu, czyli soli mineralnych, tzn. tego, co pozostaje po jej spaleniu w bardzo wysokiej temperaturze (ok. 950 st. C). Ponieważ sole mineralne występują głównie w okrywie ziarna, większa ilość popiołu, oznacza tym samym większą zawartość otrąb w mące. Typ 450 określa więc zawartość 0,45% substancji mineralnych.
Mąka pszenna zawiera dużo glutenu, witaminy B6 i PP oraz białka i skrobi.
Mąkę typu 450 można także dodawać do ciasta pierogowego, dzięki czemu będzie ono bardziej pulchne.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: mąka pszenna - 450 - 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna - 315kcal
- tłuszcz - 1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- węglowodany - 56,3g
- w tym cukry - 3,0g
- białko - 12,5g
- błonnik pokarmowy - 10g
- sól < 0,01 g