




- MĄKA ŻYTNIA T-720 - CHLEBOWA
- MĄKA PSZENNA T-750 - CHLEBOWA
- PŁATKI OWSIANE
- MĄKA PSZENNA T-450
- ZIARNO SŁONECZNIKA GAT.I
- KASZA JAGLANA
- MĄKA ORKISZOWA ŻARNOWA - BIAŁA
- MĄKA PSZENNA T-500
- MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - PEŁNEGO PRZEMIAŁU
- MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - CHLEBOWA
- KASZA GRYCZANA NIEPALONA
- DAKTYLE SUSZONE BEZ PESTEK
MĄKA PSZENNA T-450






Opis
MĄKA PSZENNA T-450 - jest to mąka wysokogatunkowa, o niskiej popiołowości, bardzo jasna, wysoko ceniona za lekkość, miałkość i niezawodność. Mąka pszenna zawiera dużo glutenu, witaminy B6 i PP, białka. Przeznaczona jest do wypieku ciast biszkoptowych i francuskich, dodawana jest także do sosów, ciastek kruchych, gofrów, naleśników, pączków i faworków. Mąkę typu 450 można także dodać do ciasta pierogowego, dzięki czemu będzie one pulchne .
Składniki: mąka pszenna 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1479 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 3,8 g
Białko 10,3 g
Błonnik pokarmowy: 1,5 g
Sól : 0,0 g