




MĄKA PSZENNA T-500





Opis
MĄKA PSZENNA T-500 - wysokiej jakości mąka, stanowi idealną bazę do wypieku domowego pieczywa, bułek (z dodatkiem otrąb i ziaren), przygotowywania ciasta na naleśniki, racuchów, owoców w cieście (np. jabłek albo brzoskwiń). Jest również idealna do ciasta na pierogi, dzięki której ciasto jest delikatne, neutralne smakowo i sprężyste. Można ją wykorzystywać jako zagęstnik do zup i sosów, sprawdzi się także w cieście do pizzy.
Mąka pszenna T-500 jest bogatym źródłem węglowodanów, błonnika, białka, witaminy B6 i PP. Zawiera gluten.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
Skład: mąka pszenna 100 %
Kraj pochodzenia : Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna - 354 kcal
- białko - 11 g
- tłuszcz - 1,2 g
- węglowodany - 75 g
- błonnik - 12 g