




MĄKA PSZENNA T-650





Opis
MĄKA PSZENNA T-650 - jest najczęściej używana w piekarniach. Otrzymywana jest z ziaren pszenicy. Mąka pszenna jest podstawowym składnikiem wszelkiego rodzaju wypieków oraz dań mącznych tj. chleby czy bułki na drożdżach, zaczynie albo na zakwasie. Sprawdzi się w mocno uwodnionych cistach chlebowych, bogata w gluten, gwarantuje doskonałe wyrastanie, elastyczność i delikatnie wilgotną konsystencję ciast. Doskonale nadaje się do wypieku wafli, jak również wszelkiego rodzaju ciast i makaronów.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
Skład: mąka pszenna 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna - 350 kcal
- węglowodany - 74 g
- tłuszcz - 1,7 g
- białko - 11g