18,00 zł
MĄKA PSZENNA ŻARNOWA - PEŁNEGO PRZEMIAŁU
Opis
MĄKA PSZENNA ŻARNOWA BIAŁA - PEŁNEGO PRZEMIAŁU - tzw. mąka chlebowa, charakteryzuje się niskim stopniem przemiału. Jest produktem otrzymanym z rozdrobnienia oczyszczonych ziaren pszenicy w naszym młynie żarnowym. Ma barwę biało-kremową. Stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa. Można również używać jej do ciasta makaronowego i naleśników. Zawiera dużo glutenu, witaminy B6 i PP oraz białka i skrobi.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
Skład: mąka pszenna 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna -329 kcal
- tłuszcz - 1g
- w tym kwasy nasycone - 0 g
- węglowodany - 68 g
- białko - 9 g
- sód - 3 mg