4,50 zł
18,00 zł
20,00 zł
ŻURAWINA CAŁA Z SOKIEM JABŁKOWYM - KANADA
Opis
ŻURAWINA CAŁA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM - charakteryzuje się wysoką zawartością witamin i składników mineralnych, tj.: witamina A, C, z grupy B, oraz potas, fosfor,i magnez. Suszona żurawina pod względem wartości odżywczych składa się przede wszystkim z węglowodanów prostych; zawiera także antyoksydanty oraz błonnik pokarmowy.
Intensywna barwa suszonej żurawiny jest spowodowana obecnością naturalnych substancji, tj.: antocyjany i flawonoidy, które odpowiadają za zmniejszenie stresu oksydacyjnego. Stres oksydacyjny może przyczyniać się do rozwoju chorób cywilizacyjnych (np. chorób sercowo-naczyniowych czy cukrzycy typu II), nowotworów, a także przyśpieszać procesy starzenia się organizmu. Dieta bogata w antyoksydanty może wspomagać w codzienne funkcjonowanie, poprawia jakość zdrowia i samopoczucie.
Suszona żurawina słodzona sokiem jabłkowym ma słodki smak, ponieważ w swoim składzie zawiera koncentrat soku jabłkowego; jest to wersja znacznie zdrowsza od tradycyjnej żurawiny słodzonej białym cukrem.
Żurawina słodzona sokiem jabłkowym ma szerokie zastosowanie w kuchni. Smakuje znakomicie jako samodzielna przekąska, można dodawać ją również do potraw wytrawnych; świetnie komponuje się z mięsami, przeróżnymi serami, ale także z owsianką, jaglanką, ryżanką, lub jako dodatek do ciast i deserów.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
Składniki: Żurawina suszona cała 60 %, koncentrat jabłkowy 39%, olej słonecznikowy 1%
Kraj pochodzenia: Kanada