




SÓL KŁODAWSKA RÓŻOWA GRUBA - NIEJODOWANA





Opis
SÓL KŁODAWSKA RÓŻOWA GRUBA - to naturalna i nieoczyszczona sól, wydobywana tradycyjną metodą górniczą, z rodzimej kopali soli w Kłodawie. Dzięki sposobowi pozyskiwania i braku obróbki chemicznej, sól kłodawska różowa zachowuje pierwiastki i mikroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jest bogatym źródłem pierwiastków tj.: magnez, żelazo, mangan, cynk, miedź, wapń, potas, selen. Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni; podnosząc walory smakowe potraw mięsnych, ryb, zup, sałatek. Idealna do konserwowania potraw.
Jest doskonałym zamiennikiem soli himalajskiej różowej.
Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Składniki: sól kamienna mielona sort. 5S różowa 100%
Producent: Kopalnia Soli "Kłodawa" S.A.
Kraj pochodzenia: Polska