




SÓL KŁODAWSKA RÓŻOWA DROBNA - NIEJODOWANA





Opis
SÓL KŁODAWSKA RÓŻOWA DROBNA - NIEJODOWANA - to naturalna i nieoczyszczona sól, wydobywana tradycyjną metodą górniczą, z rodzimej kopalni soli w Kłodawie. Dzięki sposobowi pozyskiwania i braku obróbki chemicznej, sól kłodawska różowa zachowuje pierwiastki i mikroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Sól kłodawska różowa - niejodowana jest bogatym źródłem pierwiastków tj.: magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen. Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni, podnosząc walory smakowe potraw, mięs, ryb, sosów i zup; jest również idealna do konserwowania potraw.
Jest doskonałym zamiennikiem soli himalajskiej.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Skład: sól kłodawska różowa drobna - 100 %, chlorek sodu 97%
Kraj pochodzenia: Polska, Kłodawa