




SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA





Opis
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA - to sól wydobywana ręcznie z podziemnych pokładów w Pakistanie; jest krystalicznie czysta, w żaden sposób nie przetwarzana chemicznie. Zawiera liczne minerały, tj.: magnez, cynk, miedź, siarka, żelazo, sód, wapń, fosfor, chrom, selen.
Ze względu na swój skład warto nią zastąpić w kuchni tradycyjną sól białą. Sól himalajska posiada liczne właściwości zdrowotne, np.: pomaga kontrolować poziom wody w organizmie, wspiera układ odpornościowy, zmniejsza dolegliwości związane z chorobami zatok, zapobiega kurczom mięśni oraz powstawaniu cellulitu, kamieni w pęcherzyku żółciowym.
Sól himalajska różową można przyjmować w postaci solanki, kąpieli, płukanek, oraz inhalacji. Gruba sól himalajska może być powodzeniem wykorzystywana jako peeling, który skutecznie usunie martwy naskórek, oraz przyśpieszy regenerację. Taki zabieg wspomoże też walkę z cellulitem.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Skład: sól himalajska różowa gruba 100 %
Kraj pochodzenia: Pakistan
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 0 kcal
- tłuszcz - 0g
- węglowodany - 0g
- białko - 0g
- sól - 98,7g