18,00 zł
SŁÓD PSZENNY - AKTYWNY ENZYMATYCZNIE
Opis
SŁÓD PSZENNY - to słód diastatyczny, który służy do produkcji pieczywa, w odniesieniu 0,5-2% użytej do wypieku mąki. Zwiększa on aktywność enzymatyczną mąki, co wpływa na objętość ciasta, jego kolor i smak. Słód pszenny podnosi jakość wypieków, sprawia, że domowe pieczywo staje się aromatyczne, a jego skórka chrupiąca. Dodany do ciasta przyśpiesza jego wzrost.
Produkt nie jest modyfikowany genetycznie, nie składa się z genetycznie modyfikowanych organizmów, nie zawiera składników wyprodukowanych z GMO.
Słód należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu suchym. Nie zaleca się przechowywać go zbyt długo, gdyż może on stracić swoje właściwości.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt zawiera gluten.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Aktywny enzymatycznie
Skład: pszenica, woda
Dozowanie: od 0,5 - 2% w stosunku do ilości użytej mąki
Kolor: jasny beż
Konsystencja: drobny proszek przypominający mąkę z cząsteczkami
Smak: neutralny, słodowy
Zapach: aromatyczny
Kraj pochodzenia: Unia Europejska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 358 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7g
- węglowodany - 69,0g
- w tym cukry - 8,3g
- błonnik - 11,0g
- białko - 11,0g
- sód - 0,01g