SŁÓD PSZENNY - AKTYWNY ENZYMATYCZNIE

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: SŁÓD PSZENNY
Pin It

Opis

SŁÓD PSZENNY -  to słód diastatyczny, który służy do produkcji pieczywa, w odniesieniu 0,5-2% użytej do wypieku mąki. Zwiększa on aktywność enzymatyczną mąki, co wpływa na objętość ciasta, jego kolor i smak. Słód pszenny podnosi jakość wypieków, sprawia, że domowe pieczywo staje się aromatyczne, a jego skórka chrupiąca. Dodany do ciasta przyśpiesza jego wzrost.

Produkt nie jest modyfikowany genetycznie, nie składa się z genetycznie modyfikowanych organizmów, nie zawiera składników wyprodukowanych z GMO.

Słód należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu suchym. Nie zaleca się przechowywać go zbyt długo, gdyż może on stracić swoje właściwości.

Zawiera gluten.

 

Aktywny enzymatycznie

 

Skład: pszenica, woda

 

Dozowanie: od 0,5 - 2% w stosunku do ilości użytej mąki

 

Kolor: jasny beż

 

Konsystencja: drobny proszek przypominający mąkę z cząsteczkami

 

Smak: neutralny, słodowy

 

Zapach: aromatyczny

 

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna - 358 kcal

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7g

- węglowodany - 69,0g

- w tym cukry - 8,3g

- błonnik - 11,0g

- białko - 11,0g

- sód - 0,01g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl