4,50 zł
18,00 zł
20,00 zł
PŁATKI Z PŁASKURKI BIO - AUSTRIA
Opis
PŁATKI Z PŁASKURKI EKOLOGICZNE - powstają przez zgniecenie oczyszczonych ziaren pszenicy płaskurki. Są bogatym źródłem białka, składników mineralnych (wapnia i fosforu) oraz witamin B1, PP i E. Stanowią doskonałe uzupełnienie zdrowej i zbilansowanej diety. Ich spożywanie przynosi korzyści zdrowotne, bowiem ziarno płaskurki zawiera m.in. beta-karoten, który wpływa pozytywnie na wzrok oraz układ odpornościowy i trawienny. Duża zawartość błonnika wspomaga dietę, ponieważ długo utrzymuje uczucie sytości, działa również pozytywnie na układ nerwowy. Płaskurka przyczynia się do łagodzenia bólów głowy, dodaje energii, pomaga w leczeniu przewlekłego zmęczenia. Dodatkowo spożywanie płaskurki w formie płatków przyczynia się również do zminimalizowania ryzyka zachorowania na choroby układu sercowo-naczyniowego, tj. nadciśnienie tętnicze, czy miażdżycę. Płatki z płaskurki, podobnie jak mąka mają charakterystyczny orzechowy smak. Można wykorzystywać je do przygotowywania pysznych i zdrowych śniadań, podwieczorków, koktaili, ciasteczek, batonów i deserów.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt zawiera gluten.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: płatki z pszenicy płaskurki 100%
Ziarno płaskurki do produkcji płatków z płaskurki pochodzi z upraw ekologicznych
PL-EKO-03
Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Austria
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 304kcal
- tłuszcz - 2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5g
- węglowodany - 61g
- w tym cukry - 1,6g
- błonnik - 9,6g
- białko - 13g
- sól - 0,0004g