



PŁATKI RYŻOWE ZWYKŁE





Opis
PŁATKI RYŻOWE ZWYKŁE - polecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego, gdyż są lekkostrawne. Poza tym nie zawierają glutenu, w związku z czym są łatwo przyswajalne przez chorych na celiakię. Doskonały składnik zup mlecznych i deserów. Świetnie nadają się dla małych dzieci, osób starszych i alergików. Szybkie do przygotowania, smaczne i sycące. Są doskonałą propozycją na danie pełne energii pochodzące z węglowodanów. Przypisuje się im korzystne działanie wynikające z zawartego w nich błonnika zbóż.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Składniki: płatki ryżowe 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości energetyczna 1500 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany : 79,8 g
Białko : 8 g
Sól :1 mg