



PŁATKI OWSIANE - TRADYCYJNIE GNIECIONE
Opis
PŁATKI OWSIANE - TRADYCYJNIE GNIECIONE - owies należy do bardzo popularnego i szeroko dostępnego gatunku bezglutenowego zboża. Płatki owsiane tradycyjnie gniecione powstają w naszym Gospodarstwie na specjalnych gniotowniku i nie są poddawane żadnym innym procesom tj.: parowaniu w wysokiej temperaturze, która powoduje że wartościowe składniki ziarna "uciekają". Nasze płatki są w 100% naturalne, zaś ich "brzydki" wygląd świadczy o tym, że ziarna nie są poddawane dalszej nadmiernej obróbce, jak to jest w przypadku typowych płatków.
Podstawowe właściwości płatków owsianych są bardzo zbliżone do płatków orkiszowych. Wpływają one na prawidłową pracę procesów trawiennych a dodatkowo także wpływają na obniżenie poziomu cukru we krwi. Zawierają spore ilości witaminy B oraz minerałów (żelazo, magnez, fosfor, wapń, potas), oraz unikalny błonnik beta-glukan, który pomaga w obniżeniu zawartości złego cholesterolu we krwi. Są idealnym dodatkiem do owsianek, granoli, chleba czy ciasteczek.
Należy przechowywać je w szczelnym opakowaniu. Z uwagi na to, że są produktem w 100% naturalnym, ich okres przydatności do spożycia liczy ok. 1 miesiąca.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Płatki owsiane tradycyjnie gniecione na walcach.Produkowane w naszym gospodarstwie, powstają z obłuszczonego ziarna owsa.
Składniki: obłuszczone i zgniecione ziarno owsa - 100 %
Producent: Pliczko Gospodarstwo Rolne
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 389kcal
- tłuszcze - 7g
- węglowodany - 66g
- błonnik - 11g
- białko - 17g