PIEPRZ CZERWONY ZIARNO - BRAZYLIA

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 80,00 zł 80.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: PIEPRZ CZERWONY
Pin It

Opis

PIEPRZ CZERWONY ZIARNO - uzyskiwany jest  z owoców pieprzowca brazylijskiego i pieprzowca peruwiańskiego. Charakteryzuje się czerwonym zabarwieniem oraz delikatnym, ostro-słodkim smakiem. Jest bardziej aromatyczny niż pieprz czarny, posiada delikatną, kruchą skórkę, która pokrywa drobną pestkę.

Czerwony pieprz jest bogatym źródłem białka, tłuszczu, błonnika, witaminy C, oraz minerałów tj. żelazo, wapń, magnez. Zawiera również kapsaicynę, dzięki której wykazuje właściwości antybakteryjne, antyzapalne oraz antyseptyczne. Kapsaicyna niweluje także stan zapalny oraz wspomaga regeneracje uszkodzonych mięśni i stawów. Wpływa również na stężenie cholesterolu we krwi, w sposób naturalny wspomaga trawienie, pobudzając żołądek do produkcji soków trawiennych, usprawnia perestaltykę jelit, zapobiega zaparciom. Zapobiega również rozwojowi komórek tłuszczowych, wspomaga odchudzanie.

Czerwony pieprz świetnie sprawdzi się jako dodatek do sosów na bazie warzyw i mięsa, sałatek jarzynowych i owocowych, słodkich deserów, a także zup, dań rybnych, owoców morza. Smakuje doskonale z twarożkiem, śledziem, jajkami.

Produkt należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w naszym sklepie produktów glutenowych.

Produkt jest przez nas pakowany w torebki papierowe bezpośrednio przed wysyłką.

 

Składniki: pieprz czerwony ziarno 100%

 

Kraj pochodzenia: Brazylia

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna - 307 kcal

- tłuszcz - 0,4g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1g

- węglowodany - 77g

- w tym cukry - 0g

- białko - 10g

- błonnik - 8,3g

- sól - 0,07g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl