
18,00 zł

20,00 zł
MIGDAŁY BIO - HISZPANIA





Opis
Migdały BIO - to nasiona migdałowca zwyczajnego, pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Są bogatym źródłem błonnika, białka, witaminy E oraz składników mineralnych tj.: wapń, fosfor i magnez. Zawierają też zdrowe tłuszcze nienasycone. Ich spożywanie wpływa na obniżenie poziomu złego cholesterolu we krwi, wspomagają one również pracę mózgu, a zawarta w nich witamina E, która jest silnym przeciwutleniaczem wspiera zdrową funkcję mózgu oraz chroni przez uszkodzeniami komórek nerwowych. Migdały słodkie mają niski indeks glikemiczny, dzięki czemu mogą stabilizować poziom cukru we krwi. Regularne ich spożywanie może pomóc w zapobieganiu utraty masy kości i osteoporozie. Migdały poprawiają również trawienie oraz wspierają florę bakteryjną jelit, przyczyniają się także do wzmocnienia układu odpornościowego i odnowy organizmu przed infekcjami.
Migdały są alergenem, dlatego należy spożywać je z umiarem.
Można wykorzystywać je jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do deserów, ciast, ciasteczek, past orzechowych, sałatek i wielu innych potraw.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w naszym sklepie produktów glutenowych.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: ekologiczne migdały całe 100%
Migdały pochodzą z upraw ekologicznych
PL-EKO-03
Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 600kcal
- białko - 20g
- tłuszcz - 50g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,7g
- węglowodany - 6g
- w tym cukry - 3,9g
- błonnik - 12g