4,50 zł
18,00 zł
20,00 zł
MĄKA Z TAPIOKI (TAJLANDIA)
Opis
MĄKA Z TAPIOKI (SKROBIA) - maniok, uzyskiwana jest ze skrobi rośliny, stanowi doskonałe zastępstwo dla powszechnie znanych mąk zawierających gluten. Stanowi bogate źródło węglowodanów oraz cukrów. Ze względu na dużą zawartość skrobi opornej, która skutecznie wpływa na regulację poziomu cukru we krwi oraz zwiększa wrażliwość na insulinę, zalecana jest dla osób z cukrzycą typu II. Skrobia oporna stanowi również pożywienie dla dobroczynnych bakterii naszego układu pokarmowego, dlatego śmiało powinny po nią sięgać także osoby z problemami trawiennymi i chorobami układu pokarmowego (wrzody, zapalenie jelita grubego, choroba Leśniewskiego -Crohna).
Mąka z tapioki jest uboga w białko, błonnik, tłuszcz, a także witaminy i składniki mineralne. Dlatego dla wzbogacenia zawartości niektórych składników mineralnych można wzbogacić ją mąką sojową.
Jest wykorzystywana do wypieku chleba, ciastek, wyrobów cukierniczych.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w naszym sklepie produktów glutenowych.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: skrobia tapiokowa 100%
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 358 kcal
- tłuszcz - 0,02g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1g
- węglowodany - 88,7g
- w tym cukry proste - 3,35g
- błonnik - 0,9g
- białko - 0,19g