




MĄKA MIGDAŁOWA JASNA - USA





Opis
MĄKA MIGDAŁOWA JASNA - pozyskiwana jest ze zmielonych migdałów, posiada delikatny, słodki smak. Zawiera szereg cennych właściwości prozdrowotnych. Jest źródłem jedno- i wielonasyconych kwasów tłuszczowych. Ponadto zawiera stosunkowo mało węglowodanów, dzięki czemu może być śmiało wykorzystywana przez osoby będące na diecie o niskiej zawartości węglowodanów, diecie keto i paleo. Jest mąką bezglutenową, stąd z powodzeniem może być wykorzystywana również przez osoby na diecie bezglutenowej. Mogą po nią sięgać także weganie.
Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem witaminy E oraz składników mineralnych tj.: magnez, żelazo i wapń. Jej spożywanie wpływa korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu m.in. poprzez zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób serca i obniżenie stężenia cholesterolu we krwi, dzięki zawartym w niej jednonasyconym kwasom tłuszczowy. Z kolei dzięki obecności antyoksydantów mąka z migdałów obniża ciśnienie krwi. Następnie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka okrężnicy, a także wystąpienia cukrzycy oraz poprawia glikemię u osób z cukrzycą, ponieważ obniża glikemię poposiłkową. Wykazuje również działanie antyoksydacyjne, chroniąc organizm przed wolnymi rodnikami.
Mąka migdałowa jest zdrową alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej. Z powodzeniem można używać jej do wypieku ciast, muffinów, ciastek, pizzy, chleba, naleśników, pankejków, racuchów, jako panierka, lub do zagęszczania zup i sosów. Można też spożywać ją na surowo, jako składnik koktaili owocowych, deserów, płatków śniadaniowych.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Skład: mączka z migdałów surowych 100%
Kraj pochodzenia: USA
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 607kcal
- białko - 21,4g
- tłuszcz - 53,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,57g
- kwasy tłuszczowe jednonasycone - 32,14g
- kwasy tłuszczowe wielonasycone - 12,5g
- węglowodany - 17,9g
- błonnik - 10,7g