MĄKA MANITOBA - WŁOCHY

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 7,50 zł 7.50
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: MĄKA MANITOBA
Pin It

Opis

MĄKA MANITOBA - in. mąka amerykańska, to profesjonalna włoska mąka; specjalny typ miękkiej mąki, wytwarzanej z pszenicy durum, o bardzo dużej zawartości glutenu.

Ciasto z mąki Manitoba będzie mocniejsze i bardziej elastyczne niż ze zwykłej mąki. Główną jej cechą jest wytrzymałość w połączeniu z absorbcją wody; mąka wysokoglutenowa jest bowiem w stanie wchłonąć tyle wody, że powiększa ona swoją wagę o półtora raza, a przy tym nie rozpuszcza się w niej, tak jak skrobia. Dzięki temu ciasto makaronowe nie skleja się i pozostaje półtwarde. Pieczywo i ciasta wyrobione na mące Manitoba dłużej zachowuje wilgotność niż inne wypieki. Jest także doskonałą mąką do ciast drożdżowych, długo wyrastających.

Mąka ta stosowana jest także do utwardzania innych mąk uniwersalnych. Z niej we Włoszech robi się babki Panettone i Colomba,  a także makarony, długo rosnące pizze, bagietki, croissanty, brioszki, pączki, focaccia, sernik, albo indyjski chlebek Chapati.

Mąka Manitoba jest podstawą produkcji Seitanu, składnika szeroko stosowanego w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, jako źródła roślinnego białka.

 

Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

Produkt zawiera gluten.

Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

 

Składniki: mąka z pszenicy miękkiej 100%

 

Kraj pochodzenia: Włochy

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

-wartość energetyczna - 352 kcal

-tłuszcz - 1,94g

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,36g

-węglowodany - 68,17g

-w tym cukry - 1,58g

- błonnik - 3g

- białko - 14g

- sól - 0,016g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl