




MĄKA DO PIZZY PEŁNOZIARNISTA - WŁOCHY
Opis
MĄKA DO PIZZY - PEŁNOZIARNISTA - to profesjonalna, pełnoziarnista, włoska mąka do wyrobu pizzy. Dzięki swojej granulacji ciasto powstałe z mąki będzie lekkie i delikatne, a pizza uzyska niepowtarzalny smak.
Pełnoziarnista mąka oznacza dobry i wartościowy skład; jest ona źródłem błonnika pokarmowego,który wspiera procesy trawienia, oczyszcza organizm z toksyn, a także zapewnia długotrwale uczucie sytości. Jest też źródłem witamin z grupy B oraz minerałów: żelaza, cynku, fosforu, magnezu.
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu.
Skład: pełnoziarnista mąka z pszenicy miękkiej 100%
Producent: Molino Belotti
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna - 370 kcal
- białko - 15,1 g
- tłuszcz - 2,7 g
- węglowodany - 71,2 g
- błonnik - 10,6 g