




KWAS ŻYTNI - SUCHY





Opis
ZAKWAS ŻYTNI WYSUSZONY - to sypki zakwas, służący do wytwarzania chleba oraz innego pieczywa, w odniesieniu 1-10% do mąki. Zakwas żytni jest produktem przemiału ziaren żyta. Zakwas produkowany jest w sposób tradycyjny. W swoim składzie zawiera stałą kompozycję bakterii kwasu mlekowego i drożdży. Zawiera gluten.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt zawiera gluten.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Dozowanie: od 1-10% w ilości do użytej mąki
Składniki: produkty przemiału żyta
Kolor: jasnobeżowy
Zapach: aromatyczny
Smak: kwaśny, aromatyczny
Konsystencja: swobodnie opadający proszek
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 324 kcal
- tłuszcz - 1,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g
- jednonasycone kwasy tłuszczowe - 0,4g
- wielonasycone kwasy tłuszczowe - 0,9g
- węglowodany - 51,0g
- w tym cukry - 1,7g
- alkohole wielowodorotlenkowe (poliole) - 0,4g
- skrobia - 41,0g
- błonnik -21,0g
- białko - 11,0g
- sól - 0,0g