




- MĄKA ŻYTNIA T-720 - CHLEBOWA
- MĄKA PSZENNA T-750 - CHLEBOWA
- PŁATKI OWSIANE
- MĄKA PSZENNA T-450
- ZIARNO SŁONECZNIKA GAT.I
- KASZA JAGLANA
- MĄKA ORKISZOWA ŻARNOWA - BIAŁA
- MĄKA PSZENNA T-500
- MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - PEŁNEGO PRZEMIAŁU
- MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - CHLEBOWA
- KASZA GRYCZANA NIEPALONA
- DAKTYLE SUSZONE BEZ PESTEK
KASZA GRYCZANA NIEPALONA






Opis
KASZA GRYCZANA NIEPALONA - wytwarzana jest z gryki. Zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych. Białka tej kaszy są cenniejsze niż białka zbóż, a zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych. Zawiera także wit. B1 i PP oraz związki mineralne wapnia, żelaza, fosforu, potasu i magnezu. Nie zawiera glutenu. Kasza gryczana ceniona jest jako pokarm rozgrzewający. Często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Może także stanowić pełnowartościowy posiłek, jeśli uzupełni się go sosem i surówkami. Cechuje ją łagodny i delikatny smak.
Składniki: kasza gryczana 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g : 5004kJ/346 kcal
Tłuszcz 2,71 g
W tym kwasy nasycone 0,121 g
Węglowodany 73, g
Białko 11,73 g
sód 11 mg