18,00 zł
HIBISKUS CAŁY SUSZONY Z CUKREM - TAJLANDIA
Opis
HIBISKUS SUSZONY KANDYZOWANY - nazywany także kwiatem malwy sudańskiej albo czerwonym złotem, pochodzi z krajów podzwrotnikowych i tropikalnych. To jadalny kwiat , z którego robi się napary, herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym, kwaskowatym smaku ( dodaje się go także do mieszanek ziołowych lub czarnej herbaty, aby poprawić jej kolor i smak ). Herbatka może być spożywana na gorąco i na zimno jako orzeźwiający napar. Hibiskus działa kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia, ma właściwości obniżające poziom ciśnienia we krwi, wzmacnia odporność organizmu. Jest wyjątkowo cennym źródłem naturalnej witaminy C oraz wapnia, soli mineralnych i witamin. Przyśpiesza przemianę materii, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm.
Hibiskus suszony kwiat - kandyzowany
Składniki: hibiskus kwiat 50%, cukier trzcinowy 48,5%, kwas cytrynowy (może zawierać dwutlenek siarki)
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Irena Kaliciak
Nie jest to suszony kwiat hibiskusa, który można zalać wrzątkiem i pić jak herbatkę. Niemniej jednak całkiem smaczna przekąska , ponieważ jest to kandyzowany kwiat hibiskusa- ogólnie polecam, jednak wolałabym aby opis towaru był dokładniejszy.