



CZARNUSZKA - NASIONA





Opis
NASIONA CZARNUSZKI (kmin czarny) - są to nasiona o czarnej barwie o gorzkim smaku, przechodzącym w ostry, korzenny. Zalecane są osobom o obniżonej odporności organizmu, przy podatności na infekcje, przeziębieniach, alergiach i stanach zapalnych, astmie i problemach z układem oddechowym oraz przy problemach trawiennych, zatruciach, problemach skórnych.Nasiona czarnuszki można stosować nie tylko do posypywania wypieków jak chleb czy bułki. Zmielone można spożywać z miodem, w nalewkach, naparach i jako przyprawę do mięs, sałatek i zup, bo choć ma ostry smak, to nie podrażnia żołądka nawet przy chorobie wrzodowej.
Składniki: nasiona czarnuszki 100 %
Kraj pochodzenia: Indie
Wartość odżywcza w 100 g produktu: 1437kJ/344 kcal
- Tłuszcz 15 g
- W tym kwasy nasycone 0,5 g
- Węglowodany 52 g
- Białko 16 g
- Sód 88 mg