CUKIER KOKOSOWY BIO - (INDONEZJA)

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 25,00 zł 25.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33
Producent: -
Kod produktu: CUKIER KOKOSOWY
Pin It

Opis

CUKIER KOKOSOWY - BIO - (INDONEZJA) - to wytwarzany z kwiatów palny kokosowej, uprawianych w certyfikowanym ekologicznym gospodarstwie.

Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą, stanowiącą bardzo dobrą alternatywę dla tradycyjnego cukru białego albo trzcinowego. Cukier kokosowy obfituje w antyoksydanty, kwas octowy oraz enzymy, mające wpływ na prawidłowy poziom cukru we krwi. Jest także źródłem składników mineralnych, tj.: potas, magnez, żelazo, cynk, oraz witamin B1, B2, B3, i B6. Zawiera także błonnik pokarmowy zwany inuliną, która może spowalniać absorbcje glukozy. Cukier kokosowy wykazuje także korzystny wpływ na rozwój mikroflory jelitowej. Posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Cukier kokosowy posiada oryginalny smak i charakterystyczny zapach. Nie jest poddany procesowi rafinacji, dzięki czemu nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych.

Cukier kokosowy stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego cukru; sprawia że potrawy nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu, charakterystycznego dla kokosa. Nadaje się do wypieków, ciasteczek, koktaili, słodzenia kawy i herbaty. Może być również stosowany do równoważenia słonego smaku ryb oraz dań typu curry i sosów. Z powodzeniem zastępuje posypkę na wypiekach i doskonale komponuje się z daniami orientalnymi.

Należy przechowywać go w szczelnym opakowaniu.

 

*Produkt rolnictwa ekologicznego

 

Składniki: cukier kokosowy 100%

 

PL-EKO-03

Rolnictwo spoza UE

 

Kraj pochodzenia: Indonezja

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna - 377kcal

- białko - 0g

- tłuszcz - 0g

- węglowodany - 93g

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl