4,50 zł
18,00 zł
CUKIER KOKOSOWY BIO - (INDONEZJA)
Opis
CUKIER KOKOSOWY - BIO - (INDONEZJA) - to wytwarzany z kwiatów palny kokosowej, uprawianych w certyfikowanym ekologicznym gospodarstwie.
Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą, stanowiącą bardzo dobrą alternatywę dla tradycyjnego cukru białego albo trzcinowego. Cukier kokosowy obfituje w antyoksydanty, kwas octowy oraz enzymy, mające wpływ na prawidłowy poziom cukru we krwi. Jest także źródłem składników mineralnych, tj.: potas, magnez, żelazo, cynk, oraz witamin B1, B2, B3, i B6. Zawiera także błonnik pokarmowy zwany inuliną, która może spowalniać absorbcje glukozy. Cukier kokosowy wykazuje także korzystny wpływ na rozwój mikroflory jelitowej. Posiada niski indeks glikemiczny (IG = 35). Cukier kokosowy posiada oryginalny smak i charakterystyczny zapach. Nie jest poddany procesowi rafinacji, dzięki czemu nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych.
Cukier kokosowy stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego cukru; sprawia że potrawy nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu, charakterystycznego dla kokosa. Nadaje się do wypieków, ciasteczek, koktaili, słodzenia kawy i herbaty. Może być również stosowany do równoważenia słonego smaku ryb oraz dań typu curry i sosów. Z powodzeniem zastępuje posypkę na wypiekach i doskonale komponuje się z daniami orientalnymi.
Należy przechowywać go w szczelnym opakowaniu.
*Produkt rolnictwa ekologicznego
Składniki: cukier kokosowy 100%
PL-EKO-03
Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Indonezja
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 377kcal
- białko - 0g
- tłuszcz - 0g
- węglowodany - 93g