SŁÓD ŻYTNI JASNY - AKTYWNY

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: SŁÓD ŻYTNI JASNY
Pin It

Opis

SŁÓD ŻYTNI JASNY - posiada wysoką moc diastatyczną (aktywność enzymatyczną). Po dodaniu do ciasta jest pożywką  dla bakterii kwasu mlekowego, co poprawia procesy fermentacyjne i wszystkie reakcje z tym związane (rozkład skrobi na cukry proste, brązowienie skórki chleba, przedłużenie okresu przydatności, ect.). 

Stosowany jest w celu poprawy jakości mąki pszennej i żytniej. Słód aktywny enzymatycznie wyprodukowany został z wykiełkowanych ziaren żyta z zawartością naturalnie występujących enzymów, wykorzystywany jest w przemyśle piekarniczym. Służy do produkcji różnego rodzaju pieczywa, w ilości 2-10% w odniesieniu do użytej mąki; w zależności od zastosowania.

Przedłuża świeżość pieczywa, wzmacnia jego smak i chrupkość, wzbogaca o błonnik, białko, witaminy i składniki mineralne. Dodatek cukru nie jest konieczny, aby poprawić aktywność drożdży.

Produkt nie jest modyfikowany genetycznie, nie składa się z genetycznie modyfikowanych organizmów, nie zawiera składników wyprodukowanych z GMO.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. 

Produkt zawiera gluten.

Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

 

Aktywny enzymatycznie

 

Składniki: żyto, woda

 

Dozowanie: 2-10% w stosunku do ilości mąki

 

Zapach: słodowy

 

Smak: słodki, lekko kwaśny

 

Konsystencja: mąka 

 

Kolor: biały

 

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna - 367 kcal

- tłuszcz - 1,49g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,17g

- węglowodany - 80,5g

- w tym cukry - 30,6g

- błonnik - 16,0g

- białko - 7,93g

- sód - 0,002g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl