18,00 zł
MĄKA ŻYTNIA ŻARNOWA - ŻURKOWA
Opis
MĄKA ŻURKOWA - charakteryzuje się jasno szarym kolorem. Powstaje w wyniku mielenia całych ziaren zboża w naszym młynie żarnowym. Otrzymana mąka nie jest przesiewana, dzięki czemu zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków. Używa się jej do przyrządzania zakwasu na żurek oraz do wypieku pieczywa żytniego (chleba razowego, sitkowego, pytlowego, a także jasnego).
Należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Produkt zawiera gluten.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: mąka żytnia żurkowa 100 %
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna - 348 kcal
- tłuszcz - 1,7 g
- w tym kwasy nasycone - 0,2 g
- węglowodany - 77,4 g
- w tym cukry 1,1g
- białko - 5,9 g
- sód - 2 mg