4,50 zł
18,00 zł
20,00 zł
MĄKA Z ORZECHÓW WŁOSKICH - CHILE
Opis
MĄKA Z ORZECHÓW WŁOSKICH - mąka orzechowa, to zmielona forma surowych orzechów włoskich. Jest bardzo aromatyczna i sprawdza się jako dodatek do różnego rodzaju ciast (biszkoptowych, placków, naleśników, ciasteczek) lub jako panierka. Mąka z orzechów włoskich jest wysoko odtłuszczona, powstaje jako produkt uboczny przy tłoczeniu oleju z orzechów włoskich. Jest produktem stosunkowo niskokalorycznym i bezglutenowym. Charakteryzuje się naturalnym orzechowym aromatem, drobniutką ziarnistością i naturalną goryczką, pochodzącą z obecnych w niej skórek tychże orzechów. Mąka nie jest prażona.
Mąka z orzechów włoskich ma wiele zalet w oprównaniu z innymi mąkami orzechowymi; należy wiemienić do nich: zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są ponadto bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Nie zawierają cholesterolu, dostarczają dużej dawki witaminy C, E, A, B6 oraz cennego kwasu foliowego. A prócz tego orzechy włoskie charakteryzują się również wysoką zawartośćią esencjonalnych kwasów tłuszczowych , m.in. dobroczynnego dla serca kwasu Omega-3.
Mąka z orzechów włoskich to szczególny produkt w diecie keto, paleo i bezglutenowej, ponieważ wzgobaca smak i aromat, a przy tym daje szerokie pole możliwości tworzenia nowych potraw.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką. Należy przechowywać go w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Przepakować do szczelnego opakowania niezwłocznie po otrzymaniu przesyłki.
Z uwagi na to, że sprzedajemy żywność luzem, produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Składniki: orzechy włoskie odtłuszczone mielone 100%
Kraj pochodzenia: Chile
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 482kcal
- tłuszcz - 27,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,3g
- w tym kwasy tłuszczowe wielonasycone - 18,8g
- w tym Omega-3 - 3,1g
- w tym Omega-6 - 15,6g
- węglowodany - 22,3g
- w tym cukry - 8,6g
- błonnik - 11,6g
- białko - 29,8g