

4,50 zł

18,00 zł

20,00 zł

MĄKA BAMBUSOWA - POLSKA





Opis
MĄKA BAMBUSOWA - BŁONNIK BAMBUSOWY - to mąka pozyskiwana z pędów bambusa, charakteryzująca się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i minimalną zawartością węglowodanów.
Błonnik bambusowy jest doskonałą pożywką dla bakterii jelitowych, przez co nie tylko usprawnia perestaltykę jelit, ale również pośrednio wpływa na odporność oraz pomaga usuwać z organizmu niektóre toksyny a nawet metale ciężkie. Jest również bogatym źródłem polifenoli oraz przeciwutleniaczy.
Błonnik bambusowy posiada neutralny smak i konsystencję, jest stabilny w wysokich temperaturach, co sprawia, że jest idealny do wypieków, dodaje bowiem struktury i puszystości ciastom. Błonnik nie zawiera glutenu, a w połączeniu z innymi mąkami przedłuża świeżość wypieków, zmniejsza lepkość ciasta i ułatwia wyrabianie.
Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków niskowęglowodanowych, popularnych zwłaszcza w diecie ketogenicznej i low carb.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego w szczelnym opakowaniu.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, ze względu na sprzedaż luzem i obecność w naszym sklepie produktów glutenowych.
Produkt jest przez nas pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Składniki: błonnik bambusowy 100%
Kraj pochodzenia i produkcji: Polska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 192kcal
- tłuszcz - 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0g
- węglowodany - 0,1g
- w tym cukry - 0g
- błonnik - 96g
- białko - 0g
- sól -0g
-