

4,50 zł

18,00 zł

20,00 zł
JACKFRUIT SUSZONY NATURALNIE BIO - SRI LANKA





Opis
BIO JACKFRUIT Suszony Naturalnie- owoc drzewa bochenkowego - rośnie w Azji, Indiach, Tajladni, Malezji, Indonezji, Indonezji i Brazylii, i jest największym owocem rosnącym na drzewie.
Jest zaliczany do najbardziej kalorycznych owoców, jednak nie trzeba się tego bać, bowiem jackfruit jest bogaty w składniki odżywcze, szereg witamin i mnóstwo minerałów, dzięki czemu jest wartościowym składnikiem diety.
Jackfruit dostarcza węglowodanów, błonnika, witaminy C, A, witamin z grupy B oraz składników mineralnych tj.: wapń, mangan, cynk, potas, sód, miedź, selen i cynk. To owoc, którego spożywanie ma wpływ i może pomagać w zapobieganiu niektórym chorobom.
Dzięki dużej zawartości magnezu i żelaza pomaga w problemach z bezsennością i anemią. Zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi i pomaga kontrolować rytm serca. Błonnik chroni jelito grube i polepsza pracę układu pokarmowego. Witamina A chroni wzrok, a witaminy z grupy B zmniejszają odporność na stres.
Suszony jackfruit nie jest dodatkowo dosłodzony, nie zawiera konserwantów i wzmacniaczy smaku. Jest lekko słodki, o przyjemnym smaku banana i ananasa.
Należy przechowywać go w szczelnym opakowaniu.
*Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Składniki: suszony owoc jackfruit 100%
Produkt rolnictwa ekologicznego
PL-EKO-03
Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna - 461,5 kJ/110 kcal
- błonnik - 1,3g
- białko - 1,5g
- tłuszcz - 0,3g
w tym nasycone - 0g
- węglowodany - 25,4g
w tym cukry - 20,6g