



CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY - JASNY





Opis
CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY - wytwarzany jest trzciny cukrowej w regionach tropikalnych i subtropikalnych, posiada charakterystyczny karmelowy aromat i smak. Stanowi doskonałą alternatywę dla rafinowanego cukru białego; zawiera mniej sacharozy (80%). Dzięki temu, że nie został poddany rafinacji, posiada pewną ilość składników mineralnych i witamin, oraz polifenoli o działaniu przeciwutleniającym, w porównaniu do zwykłego cukru białego. Jego rozsądne stosowanie zmniejsza ryzyko występowania cukrzycy oraz groźnych chorób układu krwionośnego.
Sprawdzi się jako dodatek do wypieków, ciasteczek, albo do słodzenia dań oraz napojów.
Należy przechowywać go w szczelnym opakowaniu.
Skład: cukier trzcinowy nierafinowany 100%
Kraj pochodzenia: Brazylia
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna -400 kcal
- tłuszcz - 0g
- błonnik - 0g
- białko - 0g
- węglowodany - 100g